משכורת היא כנראה ההכנסה שעליה רובנו מסתמכים, אנחנו מקבלים תלוש שכר אחת לחודש ולא בהכרח מייחסים לו חשיבות. הרבה מספרים, ברוטו, נטו, קיצר בלאגן. תלוש השכר שלנו הוא מסמך חשוב בעזרתו נוכל להבין כמה המעסיק משלם לנו, לאן הולך הכסף ולעזור לנו לדעת מה מגיע לנו ואם שולמו לנו מלוא זכויותינו. בפרק של היום דיברנו עם חילן, כנראה החברה המובילה בתחום תלושי השכר בישראל. פירקנו את תלוש המשכורת ולמדנו איך לקרוא אותו ולמה כדאי לשים לב כדי להשאיר לנו עוד קצת כסף בארנק.
האמור באתר אינו מהווה יעוץ מקצועי או תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל המסתמך על תכני האתר מבלי להיוועץ בבעל הרישיון המתאים עושה זאת על אחריותו בלבד. האתר עושה שימוש בקבצי עוגיות כמפורט במדיניות הפרטיות.
בת 47, מנהלת פיתוח השכר בחילן בהווה אבל בתכל'ס חיה את עולם השכר עוד מהצבא. עשתה תפקידי פיתוח שונים והיום חלק מהנהלת חילן.
בן 47, נשוי + 3, כיהן בתפקידי ניהול שווק, מכירות, פיתוח עסקי והובלת פתרונות חדשנות בעולמות שונים וכיום סמנכ"ל עסקי של חילן ודירקטור בחברות בת של הקבוצה.
נשוי +1 גר בתל-אביב, אוהב לשחות ולטייל. מייסד ומנכ״ל חברת FamilyBiz, חברה בעולמות ה-Fintech, אשר פיתחה טכנולוגיות המאגדות עבור המשתמש.ת את כל המוצרים הפיננסים במקום אחד בצורה מונגשת ונוחה. האפליקציה מנתחת את הנתונים באופן תדיר על מנת להתריע למשתמש על אירועים הדורשים התייחסות ומה ההתייחסות הנדרשת.
קחו דקה לחשוב: כמה אנשים מסביבתכם הקרובה משקיעים בבורסה? כנראה שהתשובה היא שמעט. 70% מהישראלים והישראליות לא משקיעים בשוק ההון. גם היום, העולם הזה נתפס כמקום של "כרישים" ושל המשוגעים מהסרטים על וול סטריט. אבל, השקעות זה לכולם! אפליקציית Blink הציבה לעצמה מטרה: להנגיש את עולם ההשקעות כדי שכל אחד ואחת יוכלו להשקיע בצורה פשוטה ונוחה. דיברנו עם שלומית, מייסדת האפליקציה שהסבירה לנו איך הם עושים את זה ועל האתגרים שבדרך.
קרנות השתלמות הן מכשיר ההשקעה המועדף ביותר בעיקר הודות להטבות מס והאפשרות למשוך את הכסף אחרי 6 שנים (ולא לחכות לתקופת הפנסיה) אז אם יש לכם קרן כזו אין ספק שהרווחתם. בפרק של היום דיברנו עם צליל שהסבירה לנו בדיוק את כל מה שצריך לדעת על קרן השתלמות. ולמה כדאי מאוד לכל אחד ואחת מאיתנו להחזיק אחת כזו.
כבר תקופה שקופות גמל להשקעה מככבות כתוכניות חיסכון עם יתרונות רבים ולרובנו יצא לשמוע עליהן לא מעט. אבל מה זה בכלל? ולמה כולם רוצים לפתוח קופת גמל להשקעה דווקא עכשיו? בפרק של היום דיברנו עם צליל שהסבירה לנו בדיוק את כל מה שצריך לדעת על קופת גמל להשקעה.
הפרק הזה הינו הקלטה של וובינר התנהלות פיננסית במצב חירום שערכנו ב- 26.10 ימי מלחמה עוברים עלינו והימים קשים מנשוא לכולנו. המצב מביא איתו גם הרבה מאוד שינויים במוצרים הפיננסים מכיוון שהרבה אנשים גויסו למילואים, יצאו לחל"ת, פוטרו ולכן החלטנו לאסוף את מיטב המומחים כדי לעשות לנו סדר בכל מה שצריך לדעת כדי להתנהל נכון יותר כלכלית בשעת חירום ומלחמה.
משק החשמל בישראל מעולם לא היה חם יותר, אחרי שנים שחברת החשמל שלטה בשוק באופן מוחלט מהפכת החשמל כבר יצאה לדרך. לפרק של היום הזמנו את אולג לריושקין שיסביר לנו על מה כל הרעש, מה המגמות והתהפוכות בתחום, איך זה ישפיע עלינו הצרכנים ומה ההשלכות של השינוי ברמה המדינית?
שורט'ס פרק 19: אם נגיע כולנו לחנות ונקנה הרבה מוצרים ביחד אז יעשו לנו הנחה גדולה. המחשבה הזאת השתדרגה עם השנים למועדוני צרכנות שמתנהלים מול כל מיני חברות וגופים במטרה להשיג מחירים טובים יותר עבורנו הצרכנים. בשורט'ס של היום סיכמנו את השיחה המרתקת עם צביקה וילנאי, מנכ"ל מועדון צרכנות הוט, שהסביר לנו איך בכלל עובד כל העולם של מועדוני הצרכנות ועל ההשפעה המשמעותית שלו על הכיס שלנו
שורטים הם גרסה מקוצרת וקלילה לפרקים שכבר עשינו, למי שרוצה לשמוע רק את החלקים המרכזיים מהפרק! את הפרק המלא ניתן למצוא באפל מיוזיק, ספוטיפיי וגוגל פודקאסט. תלוש המשכורת מגיע אלינו אחת לחודש אבל אנחנו לא בהכרח מייחסים לו חשיבות. אבל האמת היא שהתלוש הוא מסמך חשוב בעזרתו נוכל להבין לאן הולך הכסף שלנו והאם קיבלנו את הזכויות שמגיעות לנו. בפרק של היום דיברנו עם אסף אלפרט ושירי בסן מחילן, כנראה החברה המובילה בתחום תלושי השכר בישראל. פירקנו את תלוש המשכורת ולמדנו איך לקרוא אותו ולמה כדאי לשים לב כדי להשאיר לנו עוד קצת כסף בארנק
אחרי שגר תקופה במצפה רמון ובכל מקרה עבד מהבית, מתן אברמוביץ', כיום המשנה למנכ"ל במשרד הפרסום StepUp, חשב לעצמו: למה בעצם אי אפשר לעשות את אותו דבר מיוון? מרומניה? מספרד? ואז הוא החליט להפסיק רק לחשוב. בפרק מתן שיתף אותנו בכל המסע שלו, שגם נקרא "נוודות דיגיטלית". הוא סיפר לנו איך תקופת הקורונה השפיעה על האפשרות לעבודה מרחוק ואיך מתכוננים תעסוקתית וכלכלית לטיול שלא נגמר.
אם גם לכם יצא לקחת משכנתא או הלוואה לרכישת מכונית חדשה, ככל הנראה שנחשפתם לדירוג האשראי שלכם. אבל מהו אותו דירוג? איך הוא נקבע? על מה הוא משפיע? ומה משפיע עליו? דירוג אשראי גבוה מאפשר ללווים קלף מיקוח חזק מול נותני אשראי, שיכול לחסוך עשרות אלפי שקלים בריביות . לפרק של היום הזמנו את משה ידגר מנכ"ל קפטן קרדיט שעשה לנו סדר בדברים והסביר לנו שגם אם דירוג האשראי שלנו נמוך, הוא ממש לא חייב להשאר כך ויש מה לעשות כדי לתקן את המצב.
שורטים הם גרסה מקוצרת וקלילה לפרקים שכבר עשינו, למי שרוצה לשמוע רק את החלקים המרכזיים מהפרק! את הפרק המלא ניתן למצוא באפל מיוזיק, ספוטיפיי וגוגל פודקאסט. העלאת הריבית במשק חשפה לציבור רחב יותר את ההשקעה בקרנות כספיות המהוות תחליף אטרקטיבי יותר לפיקדונות הבנקים. הקרנות הכספיות הן חלק מתעשיית קרנות נאמנות שנהנות מנזילות מוחלטת בזמן קניה ומכירה, עלות נמוכה יחסית ואין כמעט מגבלה על כמות מינימאלית או מקסימאלית להשקעה, אלו כמובן רק חלק מהיתרונות. בפרק של היום דיברנו עם אלעד מ- Fair שהוקמה במטרה לפשט את תהליך ההשקעה בקרנות נאמנות ולהנגיש אותו לציבור הרחב. איך הם עושים את זה? באמצעות פלטפורמה חדשנית שמציגה את לוח הקרנות המלא ומאפשרת מסחר ידידותי למשקיעים חדשים, לכרישים ולמי שביניהם ובלי עמלות בכלל. עכשיו ואף פעם.
שורטים הם גרסה מקוצרת וקלילה לפרקים שכבר עשינו, למי שרוצה לשמוע רק את החלקים המרכזיים מהפרק! את הפרק המלא ניתן למצוא באפל מיוזיק, ספוטיפיי וגוגל פודקאסט. בשנים האחרונות התפתח סגנון השקעה חדשני: "המסחר החברתי" (Social Trading). המסחר החברתי מאפשר לכל אדם להשקיע סכום כסף בשוק ההון, גם אם אין לו את הידע הנחוץ או את הזמן הדרוש לכך. זה מתאפשר בעזרת מעקב אחר משקיעים מובילים שרשומים לאותה פלטפורמה, ו"העתקת" תיק המסחר שלהם בלחיצת כפתור. בפרק של היום דיברנו עם רועי על- Collective2 שהיא אחת מן החברות המובילות בארה"ב למסחר חברתי. דיברנו על הפעילות של המסחר החברתי בהקשר של הקהל הישראלי באמצעות חברת אינטראקטיב ישראל.
תעשיית הפינטק היא אחד הענפים המשמעותיים שצומחים בתעשיית ההייטק, ולמרות זאת מתוך 500 החברות הישראליות הפועלות בתחום, רק 10% מהן מציעות שירותים לשוק הישראלי. כל שאר החברות מתמקדות אך ורק בשוק הבינלאומי. אחת הסיבות לכך היא גודל השוק הישראלי, אבל סיבה נוספת ומשמעותית מאוד היא המורכבות הרגולטורית בארץ. בפרק של היום אוהד נתן לנו הצצה אל "מאוחרי הקלעים" של שוק הפינטק בישראל, על המורכבויות, האתגרים ועל למה חשוב להשאר אופטימיים.
מצד אחד, רובנו חושבים שייעוץ לכלכלת המשפחה זה משהו שרק אנשים בחובות צריכים. מצד שני, לא ממש למדנו התנהלות כלכלית נכונה בבית ספר, מילים כמו ריבית נומינלית והשקעה סולידית כנראה גורמות לכולנו לרצות לדבר על נושא אחר ודי ברור שעם קצת עזרה, היינו יכולים להתנהל הרבה יותר נכון. אז מה זה בכלל יעוץ לכלכלת המשפחה ולמה זה כל כך חשוב? בפרק של היום שי סיפר לנו שכל זוכי הלוטו בחרו שלא לחלק את הזכייה לתשלומים, הסביר למה זה הצעד הכי חכם כלכלית ואיך כל זה קשור להתנהלות כלכלית חכמה.
עולם הפיננסים עבר שינויים רבים, ובעשור האחרון אנחנו חווים את הצמיחה וההתפתחות של השירותים הדיגיטליים שהחברות הפיננסיות מציעות לנו. המהפכה הזו מאפשרת לנו נגישות, נוחות וגם מגדילה את התחרות שמובילה בין השאר גם להורדת עלויות וקבלת תנאים טובים יותר. כדי להתעדכן בחידושים ובתהליכים שקורים בתחום, דיברנו עם עומר מילויצקי, מנהל תחום הדיגיטל והחדשנות של מיטב.
ענף הפינטק הוא אחד התחומים החמים בעולם ההשקעות. זו תעשייה יחסית חדשה שצומחת בקצב מסחרר. מה שמעניין בה, הוא שהיא משלבת מוסדות מאוד חדשניים לצד מוסדות מאוד מסורתיים. היא בעצם משנה את העולם ומחייבת את המוסדות המסורתיים להיכנס לתעשייה הטכנולוגית ולבצע שינויים מעניינים וחשובים הנוגעים בכל אחד ואחת מאיתנו. וזו גם הסיבה שמדובר בתעשייה שאפיק ההשקעה בה הוא בעל פוטנציאל גבוה. בפרק של היום דיברנו עם משקיעת ההון סיכון, מייסדת ושותפה כללית הקרן Selah Ventures, עדי לבנון שנתנה לנו סקירה מעיני מבטה של משקיעת הון סיכון על התעשייה הכל כך חשובה ומעניינת הזו, שמשנה בצורה דרמטית את תעשיית הפיננסים.
בפרק של היום צביקה וילנאי, מנכ"ל מועדון צרכנות הוט. מסביר לנו מה זה מועדני צרכנות ולמה זה כל כך משמעותי לכיס שלנו, הצרכנים. כבר שנים שאנחנו שומעים על יוקר המחייה בישראל, האינפלציה מטפסת, וכמעט בכל מהדורת חדשות מציינים שאנחנו בדרך לגל התייקרויות נוסף. כולנו תוהים מה ניתן לעשות כדי להתמודד עם יוקר המחייה ולשמור על רמת חיים מבלי לפגוע בכיס. אחד הפתרונות שצוברים תאוצה בארץ הם מועדוני צרכנות, כלומר, התאגדות צרכנית מוסדרת שהמטרה שלה היא להגדיל את כוח הקנייה של הצרכן מול הקמעונאים וכך להוריד את מחיר המוצר הסופי לצרכן.
על רקע כניסת הבנקאות הפתוחה החליט בנק לאומי להקים גוף שיחבר בין חברות הפינטק לשירותי הבנק. ככה קמה "פינטקה"' ששמה לה למטרה לתת לחברות פינטק גישה לשירותי הבנק במסגרת הבנקאות הפתוחה. התשתיות והיכולות הן של לאומי דבר שמאפשר לסטארטאפים להתמקד במה שחשוב באמת - יציר,ערך ופיתוח של מוצרים ופתרונות פיננסיים חדשניים ללקוחות שלהם.
לפרק של היום הזמנו את עידו שיעשה לנו סדר בדברים ויעזור לנו להבין מאיפה כדאי לנו להתחיל אם אנחנו רוצים להכנס לשוק ההון ומה חשוב שנדע לפני שאנחנו ניגשים למשימה המאתגרת הזו של מסחר עצמאי בשוק ההון. דיברנו על מושגים בסיסיים בשוק ההון, חוזים עתידיים, תעודת סל, ההבדל בין נדל"ן לשוק ההון ואולי הכי חשוב מהם האתגרים כדי להפוך לסוחר עצמאי בשוק ההון ואיך אפשר להתגבר עליהם. היה ממש מענין!
העלאת הריבית במשק חשפה לציבור רחב יותר את ההשקעה בקרנות כספיות המהוות תחליף אטרקטיבי יותר לפיקדונות הבנקים. הקרנות הכספיות הן חלק מתעשיית קרנות נאמנות שנהנות מנזילות מוחלטת בזמן קניה ומכירה, עלות נמוכה יחסית ואין כמעט מגבלה על כמות מינימאלית או מקסימאלית להשקעה, אלו כמובן רק חלק מהיתרונות. בפרק של היום דיברנו עם אלעד מ- Fair שהוקמה במטרה לפשט את תהליך ההשקעה בקרנות נאמנות ולהנגיש אותו לציבור הרחב. איך הם עושים את זה? באמצעות פלטפורמה חדשנית שמציגה את לוח הקרנות המלא ומאפשרת מסחר ידידותי למשקיעים חדשים, לכרישים ולמי שביניהם ובלי עמלות בכלל. עכשיו ואף פעם.
אף פעם לא לימדו אותנו איך להתנהל עם כסף – לא במערכת החינוך, לא בצבא, אפילו לא באקדמיה. התוצאה: מעל 40% ממשקי הבית בישראל נמצאים בדרך כלל במינוס, והיד נטויה. CLYF הוא מיזם חברתי-כלכלי סטודנטיאלי שמטרתו ללמד צעירים להתנהל נכון יותר עם הכסף שלהם. הם בנו תכנים שהם מאמינים שכל צעיר צריך לשמוע וארזו אותם בשפה נגישה ובגובה העיניים. מי שמעביר את התכנים הם סטודנטים המאמינים בכוחו של חינוך וביכולתו לייצר שינוי
בשנים האחרונות התפתח סגנון השקעה חדשני: "המסחר החברתי" (Social Trading). המסחר החברתי מאפשר לכל אדם להשקיע סכום כסף בשוק ההון, גם אם אין לו את הידע הנחוץ או את הזמן הדרוש לכך. זה מתאפשר בעזרת מעקב אחר משקיעים מובילים שרשומים לאותה פלטפורמה, ו"העתקת" תיק המסחר שלהם בלחיצת כפתור. בפרק של היום דיברנו עם רועי על- Collective2 שהיא אחת מן החברות המובילות בארה"ב למסחר חברתי. דיברנו על הפעילות של המסחר החברתי בהקשר של הקהל הישראלי באמצעות חברת אינטראקטיב ישראל.
סביר להניח שיצא לכם לשמוע את המנוח כלכלת גיג לאחרונה לא מעט… בזמן שהטכנולוגיה ממשיכה להתפתח במהירות ושוק העבודה משתנה ללא הרף נכנסה למשחק "כלכלת הגיג" (Gig Economy). כלכלת הגיג מתארת סיטואציה בה חלק משוק העבודה מתבסס על עבודה זמנית שאינה מחייבות הסכם העסקה ארוך טווח של עובד מול מעביד.
הפעם אירחנו את נתי אהרונוביץ' מנהל קהילת הפייסבוק נינג'ה פיננסית שיעשה לנו קצת סדר בדברים ואולי יגרום לנו ללכת לבדוק את הפנסיה שלנו. כולנו מפרישים כסף לפנסיה, אבל מתי לאחרונה בדקנו כמה אנחנו מפרישים שם? ולאן? מי מטפל לנו בזה? ולמה כדאי לשים לב?
דווקא בתקופת הקורונה, נרשמו שיאים במדדי שוק העבודה בישראל. כמות העסקים העצמאיים בתקופת הקורונה כמעט הכפילה את עצמה. למה זה קרה? הזמנו את רמי גבאי, מייסד ו-CTO של חשבונית ירוקה, כדי לספר לנו את הסיפורים שעומדים מאחורי ניהול עסק עצמאי, ואיך ניתן להפוך אותו לפשוט וקל.
הקורונה האיצה תהליכים רבים בחיינו. היא שינתה לחלוטין את עולם העבודה, שניתן להגיד שקפץ בזמן כמה שנים קדימה, מה שהפך למשל את העבודה היברידית לנורמה. בין היתר הצורך שלנו לבצע פעולות מרחוק נעשה בסיסי, מה שגרם גם לפריצה של טכנולוגיות חדשות. בפרק האחרון דיברנו עם אדם, מייסד PayMe, עד כמה העולם השתנה וימשיך להתקדם ולהבין כיצד PayMe, נלחמו בבירוקרטיה והשפיעו על עולם התשלומים והפיננסים.
קראתם, חקרתם חשבתם שמודבר בציורי קופים דיגיטליים בעלות של מיליוני דולרים? עדיין לא ממש הצלחתם להבין מה זה NFT? ככל הנראה שאתם לא לבד. כבר תקופה ששוק ה NFT עושה באז בעולמות האמנות והקריפטו, אבל מה זה בכלל NFT ואיך זה עובד, איך קונים אותו, איך זה משפיע על החיים שלנו ומה הקשר של כל זה לשף יובל בן נריה?
הידעת? חברת Neema, המספקת פתרונות תשלום מתקדמים למעלה משבע שנים, פיתחה חשבון דיגיטלי בשם Kesh. החשבון מאפשר התנהלות פיננסית יומיומית ללא צורך בחשבון בנק או דרוג אשראי. פתיחת חשבון KESH הינה דיגיטלית לחלוטין ולוקחת דקות ספורות. ככה פשוט ככה קל. ניתן להפקיד כסף לחשבון באמצעות מזומן, כרטיס אשראי או העברה בנקאית. מהחשבון הדיגיטלי ניתן לבצע העברת כספים, להנפיק כרטיס ויזה בינלאומי המאפשר לבצע רכישות בכל בית עסק בארץ ובעולם, הזמנות מחו"ל, תשלום חשבונות אונליין ועוד! כל זאת ללא כל צורך בחשבון בנק. האזנה נעימה > לינק לפרק
שמות כמו "ביטקוין" "איטריום" או בכללי מטבעות דיגיטליים הם מונחים שכבר הפכו להיות חלק מהשגרה. בתחנת האוטובוס, בבית הקפה, בתור לקופה בסופר כולנו שומעים על מטבעות דיגטליים. אבל מה הם אותם מטבעות ? מאין הם הגיעו ? ואם אני גם רוצה, איך קונים? בפרק הזה דיברנו עם אלדד על ההיסטוריה של המטבעות הקריפטוגרפיים אבל בעיקר דיברנו על פרקטיקה, איך ניגשים לרכישה בפעם הראשונה, מה צריך לבדוק ולמה כדאי לשים לב לפני שרוכשים את המטבע הראשון. ביטס אוף גולד היא חברה שהוקמה במטרה להנגיש את עולם המטבעות הדיגטליים ולהפוך את חויית השימוש בו לפשוטה, קלה ובטוחה.
שמות כמו "ביטקוין" "אית׳ריום" או בכללי מטבעות דיגיטליים הם מונחים שכבר הפכו להיות חלק מהשגרה. אבל מה הם אותם מטבעות? מאין הם הגיעו? ואם אני גם רוצה, איך קונים? בפרק הבא דיברנו עם אלדד על ההיסטוריה של המטבעות הקריפטוגרפיים אבל בעיקר דיברנו על פרקטיקה, איך ניגשים לרכישה בפעם הראשונה, מה צריך לבדוק ולמה כדאי לשים לב לפני שרוכשים את המטבע הראשון.
במהלך השנים הקרובות הולכת לעבור על כלל הבנקים מהפכה טכנולוגית. בפרק הבא דיברנו עם יעל על חדשנות בעולם הבנקאות. על המהפכה הטכנולוגית שמתרחשת בעולמות הפיננסים. ולאן מועדות פניו של הבנק המסורתי.
אנחנו משלמים מס הכנסה כל חודש, בפרק הבא רועי סיפר לנו שישנו אחוז גבוה של אזרחים שזכאים להחזר מס, אך מעט מאוד מהם יודעים את זה ומבקשים/דורשים אותו בפועל. Fibo הוקמה במטרה לעזור לאנשים לקבל חזרה את מה שמגיע להם. הטכנולוגיה של Fibo משפרת את התהליך והופכת את השירות לנגיש, פשוט ומהיר. איך התהליך עובד? מה זה דורש ממני? וכמה זה יעלה? מייסדי Fibo הקימו פלטפורמה שתאפשר לכם להחזיר לארנק את הכסף ששייך לכם.
על רקע המחאה החברתית קמו מספר ארגונים במטרה להקים בנק קואופרטיבי במודל שברחבי העולם כבר קיים שנים רבות. בפרק של היום תום סיפר לנו על אגודת האשראי הראשונה בישראל "אופק" שהוקמה מתוך אמונה שניתן לעשות דברים אחרת. למי זה מתאים? מה השירותים ש״אופק״ מציעה? איך מצטרפים? ומה ההבדל בין "אופק" אגודת אשראי לבנק רגיל? מייסדי אופק הקימו פלטפורמה קואופרטיבית שמספקת שירותים פיננסיים ופועלת באופן דמוקרטי ובשיתוף החברים.
מה זה דירוג אשראי? ומה מבכלל הדירוג? אלה בטח שאלות שיצא לכם להיתקל לא פעם… בפרק הבא דיברנו עם צורי על מה זה דירוג אשראי, למה אנחנו צריכים אותו והאם נוכל לשפר אותו? למה כדאי לנו לדעת את הנתונים האלה וכמובן איך כל זה קשור למאגר האשראי של ישראל. מאגר נתוני האשראי הוא אחת הבשורות הטובות שהוקמו עבורנו הצרכנים. הוא מאפשר לנו לקבל תנאי אשראי טובים מספקים נוספים מלבד הבנקים.